Prima Stiri Biografie Foto Discografie Guestbook Contacte
 

Biografie


Muzica mi-a fost îndemnul să merg pe cărarea artei. Am încercat să creez piese care să ajungă la inimile tuturor celor care mă ascultă, am visat să strălucesc în sufletul oamenilor prin cântecele mele şi prin mesajul acestora - vine să ne spună cu sinceritate tânăra interpretă de muzică uşoară Mariana Mihăilă.
Interpreta s-a născut la 25 august 1986 în zodia fecioarei. A fost îndrăgostită de muzică de la o vârstă fragedă, moştenind talentul de la tatăl său care era un bun cunoscător de muzică.

La vârsta de 9 ani devine solistă în corul din localitatea de baştină unde participase la concursuri între localităţi, bucurându-se de locuri de frunte. Şi-a continuat activitatea ceva mai târziu în cadrul Ansamblului vocal-instrumental din cadrul liceului teoretic „Petru Zadnipru” unde şi-a făcut studiile.(2001-2004).

Perioada anilor  2001-2004 a fost marcată în viaţa interpretei şi de activitatea sa în cadrul Centrului de Creaţie „Ghiocel”, unde făcea ore de canto, dans şi dicţie.

În 2003 participă la concursul „Ploaia de stele” din Municipiul Chişinău unde reuşeşte să obţină locul 1. Tot în acelaşi an, evoluează în cadrul emisiunii televizate „Tanti Ludmila SHOW” cu o piesă semnată de ea, obţinând Premiul Mare.

A participat la concursul „Victoria-58”,(2004)”, ARS- Adolescentina” realizat de Radioul Naţional.(2004)

A fost laureata festivalului internaţional „Două inimi gemene” unde a obţinut premiul special „Simpatia publicului”(2005).

Pe lângă muzică interpreta a avut şi o activitate prodigioasă în cadrul Consiliului Local al Copiilor şi Tinerilor din Municipiul Chişinău unde se ocupa de organizarea evenimentelor culturale (2001-2004).
De asemenea a fost şi membra Consiliului Studenţesc al facultăţii Finanţe din cadrul Academiei de Studii Economice unde şi-a făcut studiile, ocupându-se de activitatea culturală, organizări de concerte(2004-2009).

În 2008 a reprezentat ţara noastră alături de alţi interpreţi din R.M. la Forumul GUAM, care s-a desfăşurat în Azerbaidjan.
Pe parcursul acestor ani Mariana s-a ocupat intens de activitatea sa artistică reuşind să se afirme pe arena show-bussinesului autohton. A realizat deja două videoclipuri, a participat la numeroase emisiuni televizate şi radiofonice, diverse spectacole în calitate de interpretă şi prezentatoare.

În aprilie 2009 şi-a lansat albumul de debut cu titlul sugestiv “Dulce mamă”.

În 2010 absolveşte masteratul cu specialitatea Administrarea Financiar Bancară în cadrul ASEM.

Mai 2009 - august 2010, interpreta activează în calitate de prezentatoare de ştiri la Departamentul Actualităţi Tv, Moldova 1. Din august 2010 Mariana Mihailă prezintă emisiunea de divertisment  "La mulţi ani!", producător Aurica Vartic.

2010 Are la activ 18 piese proprii, marea majoritate semnate chiar de ea dar a mai colaborat cu compozitorii Yan Raiburg, Anatol Dumitraş, Gheorghe Urschi, Ion Lincovschi, Paul Gamurari, textiera Viorica Demici, precum si cu compozitori de peste hotare- Marc Paelnick si Michael Garvin.

Noiembrie 2010 Intepreta lansează un nou videoclip la piesa "Say I'm sorry".

ianuarie 2011. Interpreta lanseaza un proaspat duet cu Gheorghe Urschi, cu titlul " Mama la straini munceste:" unde este abordata o tema sociala.

Februarie 2011- Se califica in finala nationala a concursului muzical Eurovision cu piesa " mi rey" a carei autor este. Interpreta participa la 2 spectacole in Portugalia impreuna cu umoristul Gheorghe Urschi si interpretul de muzica populara Mihai Ciobanu.

Aprilie 2011- Spectacol in Irlanda impreuna cu cant-autorul Yan Raiburg si regele umorului din Republica Moldova- GheorgheUrschi, spectacol dedicat basarabenilor care muncesc si locuiesc acolo.

Mai-iulie 2011- O noua colaborare cu Flavy Deejay, realizind 2 piese in stil dance dintre care un duet cu tinara interpreta Tatiana Spinu si o piesa solo.

.Noiembrie 2011- Obtine premiul Slagarul Anului pentru piesa "Mi rey", muzica si textul ii apartine.

IULIE 2012- In priemera, interpreta a realizat o nouă melodie în limba rusa in colaborare cu compozitorul Alexandru Braşovean. Tot cu Alexandru lanseaza o piesa in spaniola cu titlul "Yo vivo con emotion". La ambele compozitii Mariana a semnat textele. Mariana Mihăilă îşi bucură fanii cu încă două cîntece noi : "Din nou e ziuta ta" si  "Un cîntec la radio", muzica scrisa de tinarul compozitor Ion Busuioc, iar textele ii apartin interpretei.

DECEMBRIE 2012- O colaborare cu Alexandru Lozanciuc.Înregistrează două piese semnate de compozitor "Romantinca" si "Dor de casa părintească" si evoluiaza in cadrul spectacolului jubiliar si de caritate al maestrului. Participă alături de Lucian Dumitrescu în calitate de moderatoare a proiectului "Retro Revelion" realizat de Moldova 1, producator Margareta Reabcov. Lansează melodia "Iarna să dansam latino", al cărei autor este.

IANUARIE 2013- Video prezentarea piesei "Iarna să dansam latino" cu echipa de la AVI STUDIO- Vasile Cuculescu si Anatol Rotaru si alături de dansatorii de la Just Friends Ballet.

Interpreta nu se opreste aici, avind planuri grandioase si proiecte care deocamdata ramin in taina dar carecu siguranta vor impresiona publicul.